Glasmuseum Trelon

Glasmuseum Trelon

In het stadje Trélon is een oude glasblazerij (uit 1823) opnieuw tot leven gebracht. Glasblazers geven er demonstraties over het traditionele werk zoals dat 2 eeuwen geleden hier gebeurde. In dit “Musee du Verre” kan je ook zelf aan het werk.

Musee du Verre

Textielmuseum Fourmies

Textielmuseum Fourmies

In het stadje Fourmies kende in de 19e eeuw een bloeiende textielindustrie. In een oude spinnerij kan je de sfeer van toen opsnuiven in het “Musée du textile et de la Vie sociale. U vindt er de reconstructie van een mode-atelier, klaslokaal, een straatje met winkels en een café en een  arbeiderswoning. Daarnaast is er een grote verzameling textielmachines.

www.ecomusee-avesnois.fr

Lompret

Lompret

Het eeuwenoude Belgische dorpje ligt, net als Chimay, in “de laars van Henegouwen”. Het is één van de mooiste dorpjes van Wallonie, waar u ook mooie wandelingen kan maken.

Kasteel van Fosteau

Kasteel van Fosteau

De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de 14de eeuw, toen het ontstond als een versterkte burcht. Vandaag is het bouwwerk en haar tuinen toegankelijk voor het publiek. U vindt er één van de mooiste Gothische zalen in België en een indrukwekkende verzameling antiek.

www.chateaufosteau.be

Rue du Marquis 1
6530 Fosteau
België

+32 (0)071 59 23 44

Chimay

Chimay

Het Belgische stadje in de provincie Henegouwen is de thuisbasis van het bekende trappistenbier. Dat wordt gebrouwen op zo’n 10 km van de stad, in de abdij “Notre-Dame de Scourmont”. U kan er zelf gaan kijken en proeven, vergeet ook de kaas niet. Het stadje zelf loont ook de moeite. Vlakbij de oude dorpskern vindt u het kasteel van de prinses van Chimay, dat ook gedeeltelijk toegankelijk is.

www.chimay.com

De abdij van Aulne

De abdij van Aulne

De ruïnes van deze voormalige abdij liggen aan de bosrijke oever van de Samber, op het grondgebied van Gozée, nu een deelgemeente van de Belgische stad Thuin. De abdij werd gesticht in 637 en werd sindsdien diverse keren geplunderd en heropgebouwd.

Rue Vandervelde 275
6534 Gozee (Thuin)
België

+32 (0)71 59 54 54